Nog meer over Nogges

Filosofie van Nogges en Méér

Alles wat het Nogges en Méér aanbiedt is schoon en heel. Wij prijzen volgens het fair pricing-principe. De verkoopprijs is niet gerelateerd aan winstmaximalisatie, maar aan de redelijkheid.
Produkten die van hogere kwaliteit zijn, worden hoger geprijsd.
Een Miele-stofzuiger wordt hoger geprijsd dan een Sauber-stofzuiger. Ook kunnen wij een goed prijsniveau garanderen omdat wij een stichting zijn die niet gedreven wordt door winstmaximalisatie, maar voor goede doelen.
Vraag naar Maryam om meer te weten te komen over de goede doelen.

Achter de façade van kringloop Nogges en Méér schuilt een tweede activiteit: we zijn er niet alleen voor het hergebruik van goederen.
Het is onder andere ook de plek waar mensen een dagbesteding vinden, waar mensen arbeidsritme opdoen en via Nogges weer aan het werk komen. 

Én het is de plek waar de traditionele vrijwilligers werken: voor het werk, het goede doel en de gezelligheid.


De goede doelen van Nogges en Méér

Onze stichting werkt samen met andere organisaties die zich inzetten voor het hergebruiken van spullen.

  • Samenwerking met Stichting Lef (inventaris voor schoolprojecten in Afrika).

  • Individuele spullenhulp in bijzondere gevallen.

  • Het bedrijven van een kledingbank

Aan het eind van het jaar wordt de balans opgemaakt en gaat het positieve saldo naar projecten, die de vrijwilligers hebben uitgezocht. Dat kan zijn een weekendje weg voor een familie die, om wat voor reden dan ook, al jaren niet op vakantie is geweest. Of het opknappen van een appartement van een eenzame bejaarden. Van alles is mogelijk, als het maar kleinschalig is en ten goede komt aan een inwoner van Wijk bij Duurstede


Van WIJK – Voor WIJK

De ideële doelstellingen

Breng uw kringloopwaardige spullen naar Stichting Nogges en Méér en u draagt bij aan de volgende punten:

  • werkgelegenheid, werkervaringsplekken voor een gemêleerde groep mensen: vrijwilligers, stagiaires, jongeren en ouderen van heinde en ver.

  • bij een positief bedrijfsresultaat gaat dat geld naar goede doelen

  • recycling: wij vinden het erg belangrijk dat de ingeleverde spullen hergebruikt worden en dus weer een nieuw leven krijgen. Wij maken ons sterk voor de bevolkingsgroep die niet alles direct nieuw kan kopen.

 


Wist u dat...?

  • er bij ons 22 vrijwilligers werken met 6 verschillende nationaliteiten?

  • er dagen zijn dat er meer dan 6 stofzuigers binnen komen en dat er dan weer weken geen één binnenkomt? Zo kennen wij ook tv dagen, dan komen er zomaar 5 tv’s binnen. Ook zijn er boekendagen en kledingdagen. Eén ding hebben ze gemeen; niemand weet wanneer ze binnen komen en sprake kan zijn van Senseo-dagen. Het weer is makkelijker te voorspellen

  • over alle artikelen die wij verkopen 21% (BTW) afgedragen moet worden aan de staat?

  • er meer vrouwen naar de kringloop komen dan mannen?