Over ons

Sinds 2007 kent de gemeente Wijk bij Duurstede een kringloopwinkel genaamd Nogges. Inmiddels is Nogges een begrip geworden.

Spullen krijgen een tweede kans, de afvalstroom wordt hierdoor kleiner en mensen met een smallere beurs kunnen mooie spullen aanschaffen voor een goedkope prijs.

Verrassend veel voor weinig geld


Meer dan een Kringloopwinkel

Kringloop Nogges in Wijk bij Duurstede biedt naast goede en betaalbare spullen ook plek voor tweeëntwintig  vrijwilligers. Zo is de kringloopwinkel een maatschappelijk project geworden met diverse invalshoeken: recycling, dagbesteding en het aanbieden van mooie producten voor een betaalbaar bedrag voor mensen die wat minder te besteden hebben.

Nogges staat voor de kringloopwinkel in Wijk bij Duurstede. De aanvullende activiteiten die meerwaarde geven aan onze organisatie vindt u hieronder:

 • Op onze werkplaats worden tweedehands spullen klaargemaakt voor een tweede leven;

 • Sinds oktober 2013 zijn we gestart met de inname en verkoop van tweedehands kleding;

 • Het bieden van dagbesteding voor twaalf personen;

 • Werkervaringsplek: in samenwerking met ‘de Wijkse werkplaats’ worden werkervaringsplaatsen gecreëerd die de opstap naar het reguliere bedrijfsleven vergemakkelijken.


Werken bij Nogges loont

De kringloopwinkel is een prachtige locatie voor een zinvolle dagbesteding. We bieden gevarieerde werkzaamheden aan. Ook voor u hebben we een passende werkplek.

Aan de slag:

 • In de kringloopwinkels Nogges;

 • In de kledingwerkplaats (sortering kleding);

 • Bij de ophaal- en bezorgdienst;

 • Bij de huishoudelijke dienst (schoonmaak en verzorging van koffie en lunch).

Aanmelden voor dagbesteding
Wilt u zich aanmelden voor de dagbesteding? Bel ons en maak vrijblijvend een afspraak voor een oriënterend gesprek.


Vrijwilligerswerk bij Nogges

Bij Stichting Nogges werken ongeveer tweeëntwintig vrijwilligers, waarvan zes elke dag werkzaam zijn op één van onze locaties. Zij zijn de onmisbare schakel die helpen om onze doelen te realiseren.

Ook vrijwilliger worden?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die als vrijwilliger aan de slag willen! Interesse in vrijwilligerswerk bij Nogges? Bel ons en maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Procedure aanmelding vrijwilligerswerk
In een kennismakingsgesprek wordt beoordeeld of u geschikt bent voor het kringloopwerk en welke plek het beste bij u past. U krijgt acht weken de tijd om kennis te maken met alle aspecten van het kringloopwerk.

Als beide partijen positief zijn wordt er een vrijwilligersovereenkomst opgesteld, waarin de werkzaamheden, werktijden, vrijwilligersvergoeding en huisregels staan beschreven.


Van Wijk – voor Wijk: de ideële doelstellingen

Breng uw kringloopwaardige spullen naar Stichting Nogges en u draagt bij aan de volgende punten:

 • werkgelegenheid, werkervaringsplekken voor een gemêleerde groep mensen: vrijwilligers, stagiaires, jongeren en ouderen van heinde en ver.

 • bij een positief bedrijfsresultaat gaat dat geld naar goede doelen

 • recycling: wij vinden het erg belangrijk dat de ingeleverde spullen hergebruikt worden en dus weer een nieuw leven krijgen. Wij maken ons sterk voor de bevolkingsggroep die niet alles direct nieuw kan kopen